DROLCTECH s.p.

Specializirani smo za razvoj, nadgradnjo in prodajo izdelkov, ki dvigujejo produktivnost v podjetjih s CNC tehnologijo.

DELOVNI ČAS

Pon. – pet.: 8:00 – 16:00
Sob.: 9:00 – 14:00
Nedelje in prazniki: zaprto

OPTUMMA – KAKO DELUJE?

Sistem OPTUMMA je sestavljen iz avtomata za izdajanje in programske opreme. Avtomat za izdajanje orodja prinaša v podjetje avtomatiziran nadzor nad zalogo. Skupaj s programsko opremo nudita podjetju transparenten vpogled v rabo orodja. Za vzpostavitev delovanja sistema OPTUMMA je potrebna le internetna povezava in vtičnica za elektriko. Po priklopu se v sistem vnesejo željene nastavitve in sistem je pripravljen za uporabo. Sistem omogoča oddaljen nadzor. Željene parametre lahko kreirate in nadzirate za kar iz pisarne. Vsakemu uporabniku lahko določite dovoljenja in pravice za dostop do sistema.

Sistem omogoča beleženje orodja na delovni nalog. Tako lahko spremljate porabo orodja za vsako proizvodno serijo posebej. Velika prednost tega je, da boste poznali točen strošek za orodje, ki ga morate nameniti za proizvod določene količine serijskih izdelkov.

Sistem lahko podjetje nadgradi z več avtomati za izdajanje orodja, ki se povežejo v en skupen sistem. Ne glede na to, kje v proizvodnji se avtomati nahajajo, podatki se urejajo v eni programski opremi. Če v enem avtomatu določenega orodja ni več, prejmete avtomatično obvestilo, če je orodje na voljo v drugih avtomatih.

UPORABA AVTOMATA JE ENOSTAVNA, HITRA IN UPORABNIKU PRIJAZNA

V avtomatu so trije standardni tipi magazinov, ki omogočajo shranjevanje vseh vrst rezilnega orodja. Po naročilu izdelamo predale za shranjevanje drugih vrst orodja.

  • Dimenzije avtomata: 1600x1800x700(DxVxŠ)
  • Nosilnost predalov: do 3kg

Napolnite avtomat in uporabite orodje v 4 korakih:

1. SKENIRAJ

Sistem omogoča kreiranje črtnih kod. S tehnologijo črtnih kod se prepreči napačna izbira orodja. Črtno kodo, ki je na embalaži orodja, skenirate, sistem pa vam sporoči lokacijo orodja.

2. ZLOŽI

Ko ste orodje zložili na lokacijo, ki je izpisana na ekranu, vnesete v sistem še količino orodja in pritisnete zaključi.

OPTUMMA

3. POTRDI

Uporabnik do orodja dostopa s svojo 4-mestno kodo. Uporabnik mora poznati le lokacijo orodja. Svojo izbiro potrdi in avtomat izda željeno orodje.


4. UPORABI

Uporabnik uporablja orodje. Ves pretok orodja pa se s pomočjo sistema avtomatično meri in nadzira.

S PROGRAMSKO OPREMO DO AVTOMATIZIRANEGA POROČANJA O RABI ORODJA

Programska oprema deluje na operacijskem sistemu Windows. V programski opremi določite parametre, ki bodo prikazani na poročilu. Poročilo periodično prihaja v elektronski poštni predal.

Podatkovno bazo je možno povezati s poljubnim sistemom, ki ga v podjetju že uporabljate - SAP, Largo, Navision, Birokrat…

Programska oprema je nameščena na operacijskem sistemu Windows. Zgrajena je na osnovi .NET WPF (C#) s podatkovno bazo MS SQL. Krmilni del uporablja EtherCAT tehnologijo s komponentami proizvajalca Beckhoff (PLC).

POROČILA PO MERI

S pomočjo programske opreme boste zmanjšali in si olajšali administrativno delo. Spremljali boste željene parametre v realnem času. Nastavite si lahko avtomatično obveščanje:

O RABI ORODJA

Za vsakega vnesenega uporabnika bo na poročilu vidno kdaj je prevzel določeno orodje in koliko časa je orodje uporabljal.

O STANJU ZALOGE

V programsko opremo lahko vnesete minimalno in kritično zalogo. Kritično zalogo avtomat ne izda, možno jo je vzeti le tako, da odklenete vrata avtomata. Ko je zaloga minimalna ali kritična, prejmete avtomatično obvestilo.

DOBAVITELJA ORODJA

Določite maksimalno zalogo in vnesite podatke vašega dobavitelja orodja. Ob vnaprej določenem času bo dobavitelj vaše naročilo nove zaloge avtomatično prejel v e-poštni predal.

Spoznajte prednosti OPTUMME

in kako lahko bistveno vplivajo na vaše podjetje.

Pošlji povpraševanje

NA VRH